Persbericht: Bubbelspecialist Freixenet excelleert met alcoholvrije schuimwijnen

Geniet tijdens de feestdagen van een heerlijk glaasje 0%

Oelegem - Doe jij binnenkort weer mee aan tournée minérale? Of heb je nood aan een detox na de drukke feestdagen vol gezellige familiefeestjes? Misschien zou je gewoon graag met een lekker glaasje van het feestgedruis genieten en toch veilig huiswaarts vertrekken? Freixenet biedt met zijn alcoholvrije schuimwijnen een zalig antwoord op jouw kerstwensen! Een lekkere lichtgele of rozige bubbel vormt het perfecte aperitief op jouw bruisende feest. Reden te over om elke dag de kurken te laten ploffen en de glazen te laten klinken! Boet niet in aan plezier en leef je uit met een glas Freixenet 0%.

Het gerenommeerde merk Freixenet beschikt naast verschillende sprankelende schuimwijnen, waaronder de iconische cava in gitzwarte fles, ook over twee verrukkelijke alcoholvrije schuimwijnen. Door het uitmuntende dealcoholiseringsproces wordt het behoud van vitale aromatische bestanddelen en eigenschappen gegarandeerd. Smaak staat dus nog steeds centraal in deze alcoholvrije goudgele en rozige godendrank.

Sprankelend goud
De Freixenet 0% vormt met zijn typische lichtgele kleur het ultieme alternatief voor een zalig glaasje cava. Met toetsen van bloemen, rijp wit fruit en tropische vruchten proeft deze alcoholvrije schuimwijn fruitig doch verfrissend in de mond. Het perfecte evenwicht tussen zuur en zoet zal elke bubbelliefhebber weten te bekoren.

Rozig plezier
De krachtig mousserende rosado variant van de alcoholvrije schuimwijn prikkelt de smaakpapillen door middel van zijn aroma’s van bloemen, frambozen en aardbei. Met verfrissende en fruitige toetsen perfect in balans, vormt de sparkling Freixenet 0% Rosé een ideaal aperitief.

“Bij Freixenet willen we iedereen op elk moment van de dag het leven laten vieren. Met het Freixenet 0% aanbod kunnen mensen die alcohol willen mijden even feestelijk meeklinken tijdens elk sociaal moment.”, zegt Patricia De Muynck, Managing Director Freixenet Groep Benelux en Denemarken.

De Freixenet 0% en de Freixenet 0% Rosé zijn verkrijgbaar bij Carrefour Hyper aan 6,99€ per fles, en bij Carrefour Market en Spar aan 7,26€ per fles.

Volg Freixenet op:
Facebook: https://www.facebook.com/FreixenetBelgium/
Instagram: https://www.instagram.com/freixenetbelgium/
Website: www.freixenet.be
#Freixenetbelgium

Freixenet (spreek uit als ‘frisjenit’) is van oorsprong een Spaanse producent van cava. De hoofdzetel is gevestigd in Sant Sadurní d'Anoia in Catalonië. Het bedrijf is veruit de grootste cavaproducent ter wereld, met vestigingen wereldwijd. Het verkoopt ruim 200 miljoen flessen per jaar, met een omzet van ruim 500 miljoen euro.

Het wijnhuis werd in 1861 opgericht als "Casa Sala" door Francesc Sala i Ferrés. Het huwelijk van zijn kleindochter Dolores Sala Vivé met Pedro Ferrer Bosch, bezitter van het wijngoed "La Freixeneda" in 1889 betekende de start van het wijnhuis. Freixenet werd de merknaam van de onderneming. Er werd besloten zich toe te leggen op de mousserende cava's. Al in 1935 werd een eerste vestiging opgericht in de Verenigde Staten. De Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog hielden de groei weliswaar even op, maar in 1941 lanceerde men de Carta Nevada, wat een van de succesvolste cava's van Freixenet zou worden. De Cordon Negro, een succesvol exportproduct, werd in 1974 gelanceerd. Sinds enkele decennia is Freixenet actief op globaal niveau. Vandaag is Freixenet een wereldwijde groep met 23 wijnhuizen, verdeeld over vier continenten. Sinds 2018 maakt Freixenet deel uit van de Duitse Henkell-groep.

Freixenet Belgium verkoopt zo’n 1,5 miljoen flessen per jaar. In ons land zijn het trouwens vooral de private labels (Gran Baron, Recoda, Ferriol, Pere de Moncada, Gran Palas … ) die het meest verkocht worden.

Website België: www.freixenet.be
Website internationaal: www.freixenet.com
Facebook: www.facebook.com/FreixenetBelgium/

Voor interviewaanvragen, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Astrid De Paep
astrid@wavemakers.eu
0476 58 02 74

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme