Persbericht: BRuv-cO biedt antwoord op schrijnend tekort aan beschermingsmateriaal door bacteriële en virale ontsmetting met UVC-licht

Persbericht: BRuv-cO biedt antwoord op schrijnend tekort aan beschermingsmateriaal door bacteriële en virale ontsmetting met UVC-licht

Positieve resultaten in ASZ Aalst en woonzorgcentrum met UVC ontsmettingskasten

Kemzeke – Door de verspreiding van het coronavirus is er nog steeds een schrijnend tekort aan beschermingsmateriaal in de zorgsector. Oost-Vlamingen Geert Rombaut en Pieter Broeckhove ontwikkelden op vraag van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst ontsmettingskasten om beschermingsmateriaal waaronder mondmaskers, kledij en schorten zowel bacterieel als viraal te ontsmetten met UVC-licht. Door de stralingen in de ontsmettingskast is het materiaal na tien minuten veilig voor hergebruik. De eerste testcases in het ASZ Aalst zijn alvast vlot verlopen. Zowel het ASZ Aalst als Zorgnetwerk Trento, met twee woonzorgcentra in Moerzeke (woonzorgcentrum Sint-Jozef) en Zele (woonzorgcentrum De Vliet), plaatsten reeds een bestelling.

Bij het uitbreken van het coronavirus werd al snel duidelijk dat de Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra niet beschikten over voldoende beschermend materiaal. Met onze UVC-ontsmettingskasten kunnen ziekenhuizen maskers en andere beschermende kledij tot minimaal 4 keer veilig gaan hergebruiken. Zo bieden we niet alleen een oplossing aan het tekort maar zorgen we er ook voor dat de afvalstroom krimpt. Naast de zorgsector zien we tal van andere toepassingsmogelijkheden in het onderwijs en de retail”, vertelt Pieter Broeckhove, CEO van BRuv-cO.

Met de technologie, die al jarenlang gebruikt wordt voor het ontsmetten van drinkwater en ziekenhuiskamers, krijgt niet enkel beschermkledij een nieuw leven maar kan ook werkmateriaal zoals keybords, balpennen, computermuizen. Ook voor kledingwinkels die gepaste kledij volledig virusvrij onmiddellijk terug in de rekken willen hangen, zijn de ontsmettingskasten van BRuv-cO een mogelijke oplossing. Het UVC-licht breekt het DNA van levende organismen, zoals het coronavirus, af en maakt het onschadelijk. Daarnaast heeft het ook nog een antibacteriële & antifungische werking.

Eerste bestellingen ziekenhuizen en woonzorgcentra lopen binnen
Momenteel zijn er acht ontsmettingskasten in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst in gebruik. Bij Zorgnetwerk Trento is er in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke en woonzorgcentrum De Vliet in Zele 1 kast aanwezig.

“We kwamen met Geert en Pieter in contact en zochten samen naar bijkomende middelen om beschermend materiaal te decontamineren in tijden van schaarste. Op deze manier kunnen wij onze medewerkers en patiënten uitrusten met gedecontamineerd en veilig materiaal en kunnen we ons met een gerust hart concentreren op het behandelen van patiënten”, aldus dokter Bart Rombaut, longspecialist in het ASZ Aalst.

Momenteel zijn er twee basismodellen beschikbaar: een tafelmodel specifiek voor het desinfecteren van mondmaskers met ruimte voor twaalf mondmaskers. De verticale kast kan drie werkuniformen of tot meer dan 60 mondmaskers veilig desinfecteren voor hergebruik. Kledij wordt opgehangen zodat de stralingen door een spiegelsysteem elke oppervlakte desinfecteren. Alle kasten zijn uitgerust met dubbel plexiglas, om het UV-licht in de kast te houden, en een beveiligingssysteem dat er voor zorgt dat de UVC-lampen automatisch uitgaan bij het openen van de kast. Indien gewenst kunnen de kasten met CE-certificaat op maat geproduceerd worden.

Praktische informatie
Prijs: van 3.850 tot 8.825 euro afhankelijke van uitvoering en grootte
Website: www.bruv-co.be

Over BRuv-cO
BRuv-cO werd in 2020 opgericht door Pieter Broeckhove en bio-ingenieur Geert Rombaut. Het Oost-Vlaamse bedrijf is gevestigd in Kemzeke en produceert UVC ontsmettingskasten om beschermingsmateriaal waaronder mondmaskers, kledij en schorten zowel bacterieel als viraal te ontsmetten met UVC-licht. Meer informatie: www.bruv-co.be  

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, neem gerust contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472 38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme