Persbericht: Belgische ZEB nu ook voor kinderen

ZEB For Stars wordt grootste multimerkenwinkel voor 2 tot 16-jarigen in België

Merchtem - De Belgische multibrand fashion store ZEB maakt vandaag bekend de sprong te wagen naar een nieuw marktsegment. Met ZEB For Stars mikt Luc Van Mol, CEO van de ZEB groep, op de jongste doelgroep en moet ZEB For Stars dé referentie worden voor kinderkledij.

Samen met de aankondiging van de uitrol van ZEB For Stars kondigt de groep, waaronder de merken ZEB, The Fashion Store, PointCarré en ZEB For Stars vallen, eveneens de opening van verschillende nieuwe winkelpunten aan. Met dit nieuwe marktsegment en de uitbreiding van het aantal winkelpunten zet ZEB in op de verdere expansie van de retailgroep die, in tegenstelling tot de trend in de markt, positieve groeicijfers weet voor te leggen.

ZEB, nu ook voor kinderen
ZEB werd reeds in het najaar van 2017 hoofdaandeelhouder van For Stars in Hasselt. Met een focus op high-end kinderkledij en de ruimste keuze aan communiekledij was de bloeiende shop de aanleiding voor ZEB om deze nieuwe markt met veel jongere doelgroep (tussen 2 en 16 jaar) te betreden. Er volgden snel twee extra filialen in Zoersel en Brugge en er werd ingezet op een verbreding van het gamma. Naast enkele exclusieve merken met een kledinglijn voor kinderen zoals Liu Jo, Armani en Calvin Klein, werden aan het ruime aanbod een groot aantal kwalitatieve merken zoals onder andere Jack & Jones, Mango en KidsOnly toegevoegd.

We willen met ZEB For Stars de referentie voor kinderkledij worden. We zullen de keten op 5 jaar tijd verder uitrollen en mikken op de opening van een twintigtal winkels. Daarmee vullen we een groot gat in een markt die tot op heden zeer versnipperd is. Er bestond tot vandaag niet echt een multimerkenketen voor kinderkledij waar ouders en hun kroost in een prettige en ruime shopomgeving keuze hebben uit meer dan 50 kwalitatieve merken.”, vertelt Luc Van Mol.

Belgische fashion retailer in positieve groeicijfers
In tegenstelling tot vele andere retailers blijft ZEB verder groeien. De opmars van ZEB gaat uiteraard gepaard met nieuwe aanwervingen. Bij elke opening wordt er extra werkgelegenheid gecreëerd voor 5 tot 8 medewerkers. Daarnaast is ZEB op zoek naar 150 flexi-jobbers om tijdens piekmomenten en weekends de extra workflow op te vangen. Momenteel stelt de groep 1200 medewerkers tewerk die samen moeten zorgen voor een positieve merkbeleving. “We mogen dan wel met de vier enseignes op zeer verschillende doelgroepen mikken, wat ons verbindt is het belang dat we aan service hechten. Met een torenhoge NPS-score (parameter voor klanttevredenheid) van gemiddeld 60 die we constant evalueren lijken we daar zeer goed in te slagen.”, legt Van Mol uit.

Om als lokale speler relevant te blijven én concurrentieel voordeel te houden tegenover grote internationale spelers zijn schaalvoordelen in combinatie met bereikbaarheid en het aanboren van nieuwe marktsegmenten cruciaal. Waar we met ZEB eerder de jonge trendbewuste klant en met The Fashion Store en PointCarré een actief maar matuurder publiek aanspreken, beschikken we nu ook over een ruim multimerkenaanbod voor de 2 tot 16-jarigen. We coveren op die manier ongeveer 80% van de doelgroep.”, aldus Luc Van Mol. Een strategische keuze die zich vertaalt in de cijfers van de groep.

Het groepsresultaat van ZEB, waaronder de merken ZEB, The Fashion Store, PointCarré en ZEB For Stars, voor het financieel jaar 2017-2018 bedraagt 209,5 miljoen euro (inclusief BTW). Door de acquisitie van zowel de Waalse multimerkenketen PointCarré in 2017 als de winkels van The Fashion Store in 2018 noteerde de groep een spectaculaire omzetstijging van 42,4 miljoen euro (+25%) tegenover het vorige boekjaar (in 2016-2017 bedroeg de omzet 167,1 miljoen euro). Voor het boekjaar 2018-2019 staat een stijging van 7% op de planning en mikt de winkelgroep op een totale omzet van 224 miljoen euro.

Meer winkelpunten op komst
Vanaf 8 maart vinden ouders van modebewuste kids hun gading in de gloednieuwe ZEB For Stars shop in Oostende. Niet enkel de  ZEB For Stars shops krijgen er binnenkort nog filialen bij. Ook voor The Fashion Store staan er twee extra locaties op de planning en is er ruimte om het enseigne te laten groeien naar 30 winkelpunten. Het aantal ZEB stores, waarvoor de teller met de openingen in Diest en Marche-en-Famenne (provincie Luxemburg) in maart op 69 zal staan, wordt de komende jaren verder uitgebouwd tot 100 winkelpunten.

Voor de verdere uitrol van PointCarré wordt, met de knowhow die ZEB opbouwde als IT-driven fashion retailer, in eerste instantie gefocust op de introductie van het Waalse merk in het digitale tijdperk.

Over ZEB groep
ZEB groep is het moederbedrijf van de multibrand stores ZEB, The Fashion Store, PointCarré en sinds februari 2019 ook ZEB For Stars. De Belgische retailer met hoofdzetel te Merchtem beschikt over 110 winkelpunten verspreid over België. De groep zal voor het financieel jaar 2018-2019 een omzet van 224 miljoen euro (incl. BTW) realiseren en rekent daarvoor op de steun van 1200 medewerkers.

Voor interviewaanvragen, uitlenen van materiaal voor shootings, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485/75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme