Persbericht: Belgisch merk Topwijf lanceert op Complimentendag een Limited Edition-collectie ten voordele van Special Olympics Belgium

Red Flame Tessa Wullaert en SOB-atlete Tine Debaets ontwerpsters van de collectie

Brussel  – Vandaag lanceert het  Belgische label Topwijf een gloednieuwe limited-edition collectie om het goede doel Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, financieel te ondersteunen. Red Flame en SOB-ambassadrice Tessa Wullaert ontwierp de collectie samen met SOB-voetbalster Tine Debaets. De online collectie is 6 weken te verkrijgen tot en met zondag 14 april.

Topwijf is een Belgisch kleding- en accessoire merk dat sinds 2016 graag mensen in de bloemetjes zet. Complimenten zijn dagelijkse kost voor het merk en haar klanten. Bezielster Haïke Vandecasteele (23j, Kortemark bij Torhout) wou graag iets terugdoen voor een goed doel en koos samen met SOB-ambassadrice Tessa Wullaert om de atleten met een verstandelijke beperking een financieel hart onder de riem te steken. “Ik heb zelf een achtergrond in G-sport via m’n werk en hobby’s, het ligt me nauw aan het hart. Ik kende Tessa al eerder en doordat zij ambassadrice is van SOB, was de keuze voor dit goed doel snel gemaakt. Alles viel ineens op z’n plaats en nadien is het snel gegaan. Onze Limited Edition is vanaf nu een feit” aldus Haïke. Red Flame Tessa Wullaert heeft geen seconde getwijfeld om in dit project te stappen: “Ik kende de truien en het concept “complimenten geven” vind ik sjiek. Girlpower is mijn visie! Aangezien ik ambassadrice ben van SOB en al deze atleten sowieso top vind, zag ik het als mijn taak deze collectie aan elkaar te koppelen. Haïke en ik zaten meteen op één lijn.”

De collectie wordt toepasselijk op Complimentendag, vrijdag 1 maart, gelanceerd en is beschikbaar tot en met zondag 14 april via de website van Topwijf. In de collectie vind je truien voor vrouwen en kindjes, alsook een totebag. De ‘o’ in ‘Topwijf’ werd voor de gelegenheid vervangen door het logo van Special Olympics en de etiketten zijn gepersonaliseerd door de ontwerpsters van dienst Tessa Wullaert samen met SOB-atlete Tine Debaets (39j, Lendelede bij Kortrijk). Tine vertelt over het creatief proces: “Ik vond het ontwerpmoment heel leuk samen met m’n idool Tessa en was er vol goede ideeën naartoe gegaan. Ik vind het jammer dat we ze niet allemaal konden uitvoeren, maar ben ontzettend fier op het resultaat en dat ik deze kans heb gekregen. Het is belangrijk om uit te dragen dat iedereen een topwijf kan zijn, we hebben het allemaal in ons ongeacht onze beperkingen.”

De kleuren van de opdruk in de collectie zijn gekozen om als inspiratie te werken. Grijs-rood is warm, nodigt uit en vertegenwoordigt de SO-kleuren; roos-wit heeft een zacht kantje en doet verlangen naar de zomer.  De vrouwentruien zijn beschikbaar in heather grey met rode opdruk en baby pink met witte opdruk, van maat unisex XS tot en met XL. De kindertruien zijn beschikbaar in dezelfde kleur met maten 3-4, 5-6, 7-8, 9-11 en 12-14. Het woord ‘topwijf’ met het logo van SO als ‘o’ is er in puff opgedrukt.

Op de totebag staat het motto van SO geprint, uitgesproken door oprichtster Eunice Kennedy Shriver: “Let me win, but if I cannot win, let me be brave in the attempt.”

De vrouwentruien kosten 59€ de kindertruien 45€ en de totebags 12€ Topwijf maakt zelf geen winst op de collectie, de winst gaat integraal naar SOB. Hun doelstelling is om tegen 2020 20.000 atleten te bereiken en iedere atleet kost 192€ per jaar aan de organisatie. De collectie is vanaf nu te koop via de webshop van Topwijf.

De officiële hashtags zijn: #TessaTineTopteam #topwijf #SOBelgium

Sociale media-kanalen om alles rond de collectie te volgen, inclusief 6 video’s om Tessa en Tine beter te leren kennen:

www.facebook.com/Topwijf - www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium,

www.instagram.com/Topwijf_brand en www.instagram.com/SOBelgium

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met: Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu,  +32 (0)476 58 02 74

Over Topwijf
Topwijf ontstond in 2016 met de gedachte dat iedereen een topper kan en mag zijn. Een Topwijf is iemand waar je naar opkijkt, al zijn ze er zich zelden van bewust hoe top ze zijn. Topwijf is dé manier om mensen erkenning te geven. Door middel van hun items toon je aan de wereld dat je een topper bent.  Het merk startte met een topwijf collectie maar breidde die snel uit met een topvent, topwijfje, topventje en topmama collectie.  In deze collecties zitten verschillende items vervat zoals sweaters, t-shirts, mokken, totebags en sokken.

Meer informatie vindt u hier: www.topwijf.com of https://www.facebook.com/topwijf

Over Special Olympic
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium
Persdossier : https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2019/02/Persdossier-2019.pdf

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme