Persbericht: Belgisch beauty- en lifestylemerk Mylène boort nieuwe markt aan

Persbericht: Belgisch beauty- en lifestylemerk Mylène boort nieuwe markt aan

Na meer dan 50 jaar nog steeds dé referentie in beauty en lifestyle en klaar voor morgen

Heist-op-den-Berg – Mylène, het Belgische beautymerk gekend van de homeparty’s, onderging de afgelopen jaren een hele transformatie en is klaar voor de toekomst. Dankzij externe investeringen heeft het voormalige familiebedrijf uit Heist-op-den-Berg zich de afgelopen drie jaar klaargestoomd om in de competitieve markt van cosmetica-, interieur- en onderhoudsproducten relevant te blijven. Daarom lanceerde Mylène onlangs haar eigen webshop om, naast de homeparty’s, een tweede rechtstreekse verkoopkanaal aan te bieden aan de consument. Vanaf mei wordt ‘Mylène Health’ geïntroduceerd, een nieuwe lijn van voedingssupplementen die complementair is aan de bestaande producten.

Digitale transformatie
Sinds februari heeft Mylène, het Belgische beautymerk dat al snel ook een breed gamma aan interieurartikelen en onderhoudsproducten voor in huis uitbracht, ook een eigen webshop. Een mijlpaal in het –  intussen meer dan – 50-jarige bestaan van het bedrijf, waarvan de producten tot voor kort uitsluitend verkrijgbaar waren via de Mylène-consulenten. In 2015 kwam Creafund als externe partij aan boord. Samen met een nieuw management werd het bedrijf klaargestoomd voor de toekomst: een rationalisatie van verpakkingen, het herbekijken van het gamma, vernieuwing van de homeparty’s  en digitale ondersteuning van de consulenten waren de eerste stappen naar modernisering.

Met de lancering van de webshop verwacht het bedrijf haar consulenten en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn: klanten die naar een homeparty gaan, kunnen hun producten nu gemakkelijker nabestellen. Daarnaast krijgen nieuwe klanten, die nog niet naar een homeparty geweest zijn, voor de eerste keer de kans om kennis te maken met het merk, en de kwalitatieve producten rechtstreeks aan te kopen. “Onze core business blijft mensen samenbrengen. De homeparty’s blijven dus een belangrijke steunpilaar. De keuze om nu ook in te zetten op digitaal als rechtstreeks verkoopkanaal aan de consument zal het bestaande model niet kannibaliseren maar net ondersteunen en een extra netwerk creëren”, vertelt CEO van Mylène Alain Duperray.

Belgische ‘Beauty from within’
Vanaf mei 2019 wordt nog een nieuwe productlijn toegevoegd aan het bestaande assortiment: Mylène Health. Deze ‘beauty from within’-producten, voornamelijk voedingssupplementen, worden ontwikkeld in eigen labo en zullen helpen om de bestaande verzorgingsproducten van Mylène nog efficiënter te laten werken en kracht bij te zetten. Denk bv. maar aan het tekort aan collageen, dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit van de huid, bij het ouder worden. Samen met crèmes kunnen voedingssupplementen helpen om de aanmaak van collageen maximaal te stimuleren. Dankzij de recente overname door Vision Healthcare, een investeringsgroep gespecialiseerd in Consumer Healthcare, heeft Mylène nu nog meer expertise in deze sector achter zich en een sterke operationele partner om de volgende stappen te zetten.

De homeparty in een hedendaags jasje
De homeparty’s en consulenten blijven de sterke basis van Mylène, ook in de toekomst. Jaarlijks worden er 77.000 homeparty’s georganiseerd in vijf landen (België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk), een aantal dat nog steeds blijft groeien. Dagelijks worden er zo’n 210 party’s georganiseerd. “De formule slaat nog steeds aan. Een belevingsmoment blijft van deze tijd maar werd eveneens onder de loep genomen en aangepast naar de wensen van de hedendaagse consument. In plaats van het volledige assortiment voor te stellen, evolueren de homeparty’s meer naar kortere ‘thema-avonden’ waarbij de focus ligt op een onderdeel van het aanbod zoals  bijvoorbeeld geur, kleur of make-up”, aldus Duperray.

800 extra Mylène-consulenten gezocht
De ambitie is groot. Het beautybedrijf haalde vorig jaar een omzet van meer dan 30 miljoen euro en ook voor het komende jaar voorziet Alain Duperray een omzetgroei. Daarom is het merk op zoek naar 800 extra consulenten verspreid over heel België, Nederland en Frankrijk, die voor de producten van Mylène in hun regio homeparty’s organiseren. De Mylène-consulenten krijgen een uitgebreide opleiding in de Mylène Academy en worden echte specialisten op het gebied van Beauty, Home, Style en Health. Wie een mooie bijverdienste zoekt in deze sector, kan terecht op de website van Mylène voor meer info.

- EINDE PERSBERICHT - 

OVER MYLÈNE
Het verhaal van Mylène start in 1965 met de Mylène-olie, het wondermiddel voor een gezonde huid en stralend haar. Meer dan vijftig jaar na de start heeft het authentieke Belgische merk honderden Beauty-, Home- en Style-producten van hoogwaardige kwaliteit in haar assortiment. Sinds de oprichting brengt Mylène mensen samen op homeparty’s waar professioneel opgeleide consulenten voor persoonlijk advies zorgen. Jaarlijks worden er liefst 77.000 homeparty’s georganiseerd door zo’n 2.500 consulenten, goed voor een omzet van meer dan 30 miljoen euro. Zowat alle producten in het gamma worden ontwikkeld in het eigen labo en geproduceerd in de fabriek van de hoofdzetel met een 100-tal medewerkers in Heist-op-den-Berg. Het bedrijf sloeg begin dit jaar de handen in elkaar met Vision Healthcare Group, een sterke Europese speler in voedingssupplementen, verzorgingsproducten en cosmetica die gespecialiseerd is in een directe verkoop aan de consument.

Website: https://www.mylene.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/MyleneOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/mylene.eu/
YouTube: https://www.youtube.com/user/MyleneHomeparty

Voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, neem gerust contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Astrid De Paep
astrid@wavemakers.eu
+32 (0)476 58 02 74

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme