Persbericht: Ants Connect neemt Cosmos Collective over

Gents agency groeit verder met uitbreiding services en intrede in Antwerpen

Gent, 28 september 2023 – Het Gentse digital performance marketing agency Ants Connect neemt het Antwerpse Cosmos Collective over. De groeiende onderneming krijgt zo voet aan de grond in Antwerpen, met een kantoor aan de Mechelsesteenweg en een gevoelige verdieping van het aanbod aan services.

De growth marketing experts van Cosmos Collective zijn heel complementair aan onze performance marketeers, wat dit verhaal een win-win maakt: voor Ants, én voor onze klanten”, zegt Jacob Verroken, CEO van Ants Connect.

De overname is op 1 oktober officieel. Ants Connect zoekt momenteel nog volop naar versterking van het expertenteam.

Jacob Verroken (42) en Sam Stals (34) richtten Ants Connect in 2017 op als antwoord op de frustratie die in de markt leefde over de methodiek van de klassieke agentschappen. Hun verhaal sloeg meteen aan en sindsdien gaat het voor het - in de Gentse Eskimofabriek gevestigde - agency als een sneltrein. De omzet vertienvoudigde in de vijf jaren na het allereerste boekjaar tot 1,37 miljoen euro in 2022. De target voor 2023 ligt op 2 miljoen euro (+46%). Ook het klantenportfolio groeide exponentieel.

Ants Connect bewaakt en versterkt de online aanwezigheid van grote merken zoals Degroof Petercam, Helan, Neckermann, Accent, Eneco tot zelfs de NAVO. Dit jaar kwamen daar ook nog eens onder meer Come a Casa, Imec, Modulyss en Glowi bij. Het aantal werknemers groeide mee tot een team van 18 performance marketeers. Zij zetten maandelijks om en bij de 1 miljoen euro weg aan online mediabudget voor hun klanten verspreid over verschillende digitale kanalen.

“We zijn bijzonder trots op wat we met ons team aan het verwezenlijken zijn”, zegt CEO Jacob Verroken. “We wilden ons gericht versterken op vlak van experimentatie en growth marketing en in die strategie past ook de overname van Cosmos Collective. We hebben dezelfde focus op resultaat, dezelfde kwalitatieve en toegewijde manier van werken, dezelfde no-nonsense stijl, en dat maakt ons bijzonder complementair, wat onze klanten alleen maar ten goede komt.”

Complementaire teams

Data is het fundament van elke strategie, elk actieplan en elk advies bij Ants. Op basis van cijfers, niet op buikgevoel, wordt een digitale strategie uitgetekend en omgezet naar een concreet actieplan. Ants focust hierbij vooral op de fases awareness (bekend zijn), acquisitie (aantrekken van gebruikers), activatie (zorgen dat ze de juiste dingen doen) en retentie (zorgen dat ze terugkomen).

“Cosmos Collective is een growth marketing agency pur sang met een sterke focus op experimentatie, het uittesten en scherpstellen van campagnes. Zeker op het gebied van activatie maakt ons dat als team nog sterker dan voordien,” aldus Jacob Verroken.
“De klik was er al van bij het begin”, zegt Frederik Vandenweghe, in 2020 mede-oprichter van Cosmos Collective. “We werkten al samen op een aantal klanten, elk vanuit onze expertise. Nu we de krachten bundelen kunnen we én onze bestaande en nieuwe klanten in Antwerpen van dichtbij blijven servicen én kunnen we ze bovendien nog meer expertise aanbieden.”

Frederik stapt mee in Ants als aandeelhouder en blijft het kantoor in Antwerpen managen.

Groei naar team van 35

Met in totaal 24 digital marketeers - een verdubbeling van het aantal medewerkers in vergelijking met het begin van dit jaar - wordt Ants Connect één van de grootste digital performance marketing agencies in Vlaanderen. Tegen eind 2024 wil Ants Connect groeien tot een team van 35. Momenteel is men specifiek op zoek naar een Senior Digital Performance Marketeer en een Marketing Automation Specialist met ervaring.

“We blijven de markt afspeuren naar sterke mensen, want mensen maken het verschil”, zegt Jacob Verroken. “Onze visie daarop is duidelijk. There is no such thing as strong agencies, only strong people. Tenslotte biedt de aanwezigheid in Antwerpen Ants Connect ook nieuwe opportuniteiten op het vlak van aanwerving van experten.”

Over Ants Connect

Ants Connect is een digital performance marketing agency met een unieke structuur waar mensen centraal staan. Met vier ervaren vennoten staat Ants Connect garant voor een consistente kwaliteit en directe communicatielijn. Bij Ants geen account managers en project managers, enkel performance marketeers. In 2022 trad Ants Connect toe tot de Craftzing Group.

Voor meer informatie: www.antsconnect.be

Over Cosmos Collective

Cosmos Collective is een growth marketing agency dat zich specialiseert in experimentatie. Door klantengedrag in kaart te brengen en te analyseren, gaat Cosmos Collective via experimentatie de klantenervaring optimaliseren. Het is deze focus op customer centricity die leidt tot duurzame groei.

PB_Ants Connect neemt Cosmos Collective over.pdf 136 KB
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas