Media alert: Webshop ZEB valt in de prijzen met Payment Hero Award

Media alert: Webshop ZEB valt in de prijzen met Payment Hero Award

Vernieuwde webshop groeit maandelijks met meer dan 20%

Merchtem – Gisteren mocht het e-commerceteam van multibrand fashion store ZEB de Safeshop Award voor de categorie ‘Payment Hero’ in ontvangst nemen. Om deze awards voor online shops toe te kennen deed de Belgische associatie voor de e-commercesector een beroep op de ervaringen van duizenden online consumenten.

Webshops die binnen de categorie ‘Payment Hero’ in de prijzen vallen, werden onder meer beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden. ZEB.be mag zich de winnaar noemen voor het segment ‘grote webshops’.

De onlangs vernieuwde webshop van ZEB groeit elke maand met dubbele cijfers. Nochtans zet het marketingbeleid niet grootschalig in op bannering en advertenties via social media en Google. Door de focus op service voor bestaande klanten is de retourgraad slechts 15%. Dat is beduidend lager dan bij de pure players waar het aantal retours schommelt tussen 30 en 50%.

De online shop vertegenwoordigt 10% van de totale omzet en blijft een belangrijke tool om onze klanten te servicen. Klanten kunnen online, op hun smartphone en zelfs in store online bestellen. In de ZEB-winkels kunnen ze op grote schermen hun maat bestellen indien deze niet voorradig is in store. We voerden onlangs een volledige vernieuwing door waarbij vooral werd ingezet op de online costumer journey waar overzichtelijk en makkelijk betalen uiteraard een belangrijk deel van is. Dat onze nieuwe webshop duidelijk wordt gesmaakt door de klanten is voor ons team een bekroning op het werk van de afgelopen maanden.”, vertelt Femke Mussels, E-Commerce Manager van ZEB.

Over ZEB groep
ZEB groep is het moederbedrijf van de multibrand stores ZEB, The Fashion Store, PointCarré en sinds februari 2019 ook ZEB For Stars. De Belgische retailer met hoofdzetel te Merchtem beschikt over 110 winkelpunten verspreid over België. De groep zal voor het financieel jaar 2018-2019 een omzet van 224 miljoen euro (incl. BTW) realiseren en rekent daarvoor op de steun van 1200 medewerkers.

Voor interviewaanvragen, uitlenen van materiaal voor shootings, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailienmailien@wavemakers.eu
0472/384951

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme