Media alert: Vluchtelingen en Special Olympics-atleten spelen een voetbalmatch

Media alert: Vluchtelingen en Special Olympics-atleten spelen een voetbalmatch

Samen voor meer inclusie

De atleten van Special Olympics Belgium ontvingen recent in België aangekomen vluchtelingen voor een gezamenlijke voetbalmatch. Vijf teams bestaande uit Special Olympics-atleten van de Schaarbeekse club SJN en Fedasil-vluchtelingen namen het tegen elkaar op in dit toernooi ter bevordering van het Play Unified-concept, waarbij atleten met en zonder beperking in eenzelfde team spelen. Het toernooi dat in het teken staat van maatschappelijke inclusie werd gespeeld op het terrein van Kraainem Football. Ook de ambassadeur van Special Olympics Belgium, Henny Seroeyen, was vandaag aanwezig om mee te spelen.

Special Olympics is een olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, die in de Verenigde Staten al meer dan 50 en in België al meer dan 40 jaar strijdt om de taboes rond verstandelijke beperkingen te doorbreken. Dat gebeurt via sport en meer bepaald via het Play Unified- concept. Vandaag heeft Special Olympics eens te meer aangetoond hoe sport mensen met verschillende achtergronden kan omarmen en verenigen. "Dit event is een prachtig voorbeeld van de waarden van de Special Olympics- beweging: iedereen is welkom, respect en inclusie staan voorop, op en naast het voetbalveld, ongeacht niveau, gender of geloof. Vandaag wint iedereen", aldus Christo Velkov van Special Olympics Europe Eurasia.

Het evenement had een dubbel doel. Enerzijds de visie van Special Olympics uitdragen: bouwen aan een inclusieve samenleving waarin ieders capaciteiten naar waarde worden geschat, waar atleten met een verstandelijke beperking vreugde, vertrouwen en ontplooiing ervaren, zowel op het sportterrein als in het dagelijkse leven. Anderzijds werd de kalender van de internationale evenementen aangekondigd, zoals de Wereldwinterspelen in Zweden (2021) en de Wereldzomerspelen in Duitsland (2023). Voor de Special Olympics-atleten is dit een fantastische kans om andere culturen te leren kennen.

Voor alle atleten én voor de vluchtelingen die ons land zo beter leren kennen, was het een unieke ervaring met sportief samenspel: "Het was leuk om met hen te spelen. Zelfs al spreken we niet dezelfde taal, we hebben goed samen gevoetbald en we begrepen elkaar. Ik reis graag met Special Olympics en leer daarbij altijd nieuwe mensen kennen!”, bevestigt Hamza van de club SJN in Schaarbeek.

--Eind van het bericht --

Voor meer informatie of interview, gelieve contact op te nemen met: Wavemakers PR & Communications - Amélie Putmans, 0477 200 970 – amelie@wavemakers.eu

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 6 miljoen atleten in 190 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium 

Contacteer ons
Amélie Putmans Wavemakers
Amélie Putmans Wavemakers
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme