Media alert: Special Olympics-atleten trainen voor Wereld Zomerspelen met Jolien D’hoore

Gent - In maart 2019 trekt Special Olympics Belgium (SOB) met een Belgische delegatie van 80 atleten naar Abu Dhabi voor de Wereld Zomerspelen. SOB, de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking wordt daar vertegenwoordigd in 14 verschillende Olympische disciplines waaronder wielrennen. De geselecteerde Belgische wielrenners met verstandelijke beperking waren vandaag in de indoorwielerpiste van de Blaarmeersen samen met ambassadrice Jolien D’hoore voor een clinic.

Binnen ongeveer 3 maanden zijn de Special Olympics Wereld Zomerspelen reeds achter de rug voor de 80 Special Olympics atleten van de Belgische delegatie. In niet minder dan 14 Olympische sportdisciplines wordt ons land in Abu Dhabi vertegenwoordigd. Om de 6 wielrenners klaar te stomen voor dit buitenlands avontuur vond vandaag een laatste gezamenlijke trainingssessie plaats in het Wielercentrum Eddy Merckx van het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen. Niemand minder dan Olympisch winnares en SOB-ambassadrice Jolien D’hoore was aanwezig om hen allemaal te begeleiden.

Op de planning van de namiddag stond een opwarmingssessie gevolgd door oefeningen in onder meer techniek en hun snelheid stabiel te houden. Er was ook tijd voor een 400 m sprint met Jolien en atleet Walter. Jolien D’hoore blikt tevreden en trots terug op de clinic: “Ik vond het een heel leuke ervaring, zowel voor mij als voor de SOB-atleten. Het was hun laatste training voor Abu Dhabi en voor de meesten een eerste ervaring met zo’n indoorpiste. Ik heb geprobeerd ze goede tips mee te geven en hopelijk hebben ze ervan genoten”. De trainingssessie vond plaats onder het goedkeurend oog van head coach Jos Timmers en coach Marcel Van Beylen die de atleten het afgelopen jaar hebben voorbereid en ondersteund voor hun deelname aan de Spelen tegen meer dan 7000 atleten afkomstig uit de hele wereld. Ook SOB-voorzitter Piet Steel was van de partij en is onder de indruk van de trainingssessie: “Wat een ongelooflijke en unieke opportuniteit voor onze atleten om te tonen wat ze kunnen in aanwezigheid van topsportster Jolien D’hoore. Ik ben blij dat we deze activiteit in Play Unified-formatie konden doen, waarbij atleten met en zonder verstandelijke beperking samen sporten. Samen met Jolien gaan we voor een grotere inclusie”.

De Nederlandstalige atleten Lieven Mels (39, Lokeren), Patrick Timmers (53, Geel), Ils Broos (42, Herenthout), Evy Ploegaerts (36, Boom), Stefaan Pyck (29, Lokeren), en de Franstalige Walter Scharlaeken (58, Comines) waren erg onder de indruk van hun training met D’hoore. SOB-atleet Lieven, tevens het Gezicht van de 37e editie van de Nationale Spelen tijdens het Hemelvaartweekend 2019 in Sint-Niklaas en Beveren, reageert: “Jolien heeft ons fantastische tips gegeven zoals hoe ik een perfecte bocht moet nemen. Het was een leuke training en samen met m’n collega’s hebben we alles gegeven. We hebben bewezen dat we klaar zijn voor Abu Dhabi. Niets kan ons nog tegen houden, we zijn gemotiveerd en gaan ervoor!”

Iedereen is welkom om het vertrek van de Belgische delegatie naar de Wereld Zomerspelen in Abu Dhabi bij te wonen en hen op vrijdag 8 maart uit te zwaaien in de vertrekhal van Brussels Airport.

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu,  +32 (0)476 58 02 74

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar Olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.playunified.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Persdossier : https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2018/09/Persdossier-2018-NL.pdf

 

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme