Media Alert: Prinses Astrid en Gella Vandecaveye openen Special Olympics Belgium Nationale Spelen op 29 mei

Media Alert: Prinses Astrid en Gella Vandecaveye openen Special Olympics Belgium Nationale Spelen op 29 mei

Iedereen welkom op de Grote Markt in Sint-Niklaas voor spectaculaire Special Olympics openingsceremonie

Sint-Niklaas - Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseert van 29 mei tot en met 1 juni de 37e editie van haar Nationale Spelen. Meer dan 3.400 Olympiërs met een verstandelijke beperking maken de komende dagen hun sportieve opwachting in 20 sportdisciplines op 10 sites verspreid over Sint-Niklaas en Beveren. De Nationale Spelen starten morgen vanuit Beveren met een Torch Run waar de Olympische vlam, de Vlam van de Hoop, door 200 lopers waaronder Henny Seroeyen (bekend van De Buurtpolitie) naar Sint-Niklaas wordt gebracht. Om 18u30 op 29 mei is iedereen welkom om de feestelijke opening mee te beleven met alle atleten in aanwezigheid van Prinses Astrid en Prins Lorenz, presentator Sean Dhondt en Gella Vandecaveye. Op donderdag 30 mei komen de Red Flames met onder anderen Tessa Wullaert de aftrap geven van de eerste voetbalmatch in Sportzone Beveren.

3.463 atleten met een verstandelijke beperking tussen 8 en 79 jaar en 57 Unified-partners (atleten zonder beperking die samen met SOB-atleten één team vormen) zakken af naar het Waasland tijdens het Hemelvaartweekend om hun Olympische droom te realiseren: meedoen aan de Special Olympics Belgium Nationale Spelen, het grootste sportevenement voor atleten met een verstandelijke beperking.

De Spelen starten op woensdag 29 mei met een Torch Run doorheen Beveren en Sint-Niklaas. De ‘Vlam van de Hoop’ vertrekt in het Park Kasteel Cortewalle in Beveren en eindigt tijdens deze estafetteloop op de Grote Markt in Sint-Niklaas. De fakkelloop van 17 kilometer start omstreeks 14u30 en verzamelt ruim 200 SOB-atleten, coaches, vertegenwoordigers van de federale politie, de lokale politieschool PAULO (Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden), sponsors en deelnemers van plaatselijke sportclubs uit Beveren en Sint-Niklaas. Ook Henny Seroeyen (Robin uit De Buurtpolitie) loopt mee.

Die Openingsceremonie, die live wordt uitgezonden op TV Oost vindt plaats op woensdagavond 29 mei op de Grote Markt van Sint-Niklaas en is vrij toegankelijk voor iedereen. Presentatoren van dienst zijn Sean Dhondt en RTBF-weervrouw Cécile Djunga. Tijdens de ceremonie wordt de Vlam van de Hoop aangestoken door Gella Vandecaveye samen met Marjolein Kastelyn,  SOB-atleet. Het Olympische vuur blijft gedurende de vier dagen van de Nationale Spelen branden. De Spelen worden officieel geopend door Prinses Astrid, die samen met haar man Prins Lorenz de ceremonie en intrede van de atleten zal volgen.

Op donderdag 30 mei is er nog hoog bezoek tijdens de Spelen. Om 9u30 komen de Red Flames de atleten een bezoekje brengen in Sportzone Beveren en geven ze de aftrap van de eerste wedstrijd. Onder andere SOB-ambassadrice Tessa Wullaert, Red Flame en speelster bij Manchester City, zal aanwezig zijn om rond 12uur een cheque te overhandigen aan de organisatie van de Spelen.

Voor accreditaties, meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Elke De Mayer, elke@wavemakers.eu,  +32 (0)485 75 28 66.

De officiële hashtags zijn: #SpecialOlympicsBelgium2019 en #SintNiklaasBeveren.

Het persdossier van de Spelen kan u terugvinden in bijlage.

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium

Persdossier: https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2019/05/Persdossier-Nationale-Spelen.pdf

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme