Media alert: Pabo sexshops worden Babylon loveshops

Media alert: Pabo sexshops worden Babylon loveshops

Babylon sluit penetratie Vlaamse markt af met schitterende opening winkel in Aartselaar

Aartselaar - De Babylon-groep, die al een aantal winkels uitbaat in Wallonië en Frankrijk, heropende vandaag de vroegere Pabowinkel in Aartselaar. Deze werd omgedoopt tot een Babylon loveshop met een totaal vernieuwd winkelconcept. Net zoals bij de openingen in Roeselare en Wetteren eerder deze maand pakte Babylon meteen uit met een stunt: de eerste 50 klanten die een oud seksspeeltje meebrachten naar de winkel, werden getrakteerd op een nieuw exemplaar. Opnieuw kwamen een heleboel klanten langs om hun seksspeeltjes in te ruilen en kennis te maken met het vernieuwde aanbod. Met deze schitterende opening sluit Babylon zijn toetreding tot de Vlaamse markt af.

Overname door Babylon met behoud van personeel
Babylon zag in een overname van de voormalige Pabo-winkels in Aartselaar, Wetteren en Roeselare de perfecte gelegenheid om zich ook in Vlaanderen te positioneren. “De kans om de drie sterkst presterende erotiekwinkels over te nemen, wilden we niet laten liggen. Zeker omdat de grote winkeloppervlaktes perfect beantwoorden aan ons concept om de klanten in een comfortabele shoppingomgeving kennis te laten maken met een zeer ruim aanbod en met verkooppersoneel dat hen alle mogelijke informatie kan bieden”, legt Babylon-directeur Sylvain Spitaels uit. “Zowel in Aartselaar als in Wetteren en Roeselare behouden alle vroegere medewerkers zo hun job. Dat biedt continuïteit voor de klanten en tegelijkertijd draagt dit bij tot de tewerkstelling in de regio.

Het concept van de loveshops
Met zijn loveshops wil Babylon inspelen op de duidelijke consumentenbehoefte om seksualiteit ten volle te beleven en er bovenal plezier aan te hebben. Babylon biedt een kleine 6.000 producten aan en gaat er prat op de klant daar in alle openheid over te informeren. “En dat kan nog steeds het best via persoonlijk advies”, zegt Sylvain Spitaels. Babylon wil van zijn uitbreiding in België gebruik maken om ook een boodschap van inclusiviteit uit te dragen. “We streven ernaar om aan ieders wensen en behoeften te voldoen: koppels, vrijgezellen, hetero’s, de LGBTQ+’s, mensen met een handicap, fetisjisten, BDSM-fanaten,  jongeren en ouderen. Inclusiviteit is bij ons geen loos begrip. Iedereen kan bij ons terecht voor zijn eigen seksbeleving. Met een mooie aankleding, een sfeer waarin het aangenaam winkelen is, en klantgerichte, goed geïnformeerde en opgeleide winkelmedewerkers creëren we een echte ontmoetingsplaats voor mensen die hun liefdesleven aangenamer willen maken of meer pit willen geven.” besluit Sylvain Spitaels.

Babylon loveshop Aartselaar
Boomse Steenweg 48
2630 Aartselaar

Openingsuren: maandag tot zaterdag van 10 tot 20u.


Over Babylon:
De Babylon-groep werd opgericht in 2006 en opende toen een eerste winkel in het Franse Lille. Ondertussen baat de groep in Frankrijk ook winkels uit in Tourcoing en Calais. De Belgische winkels in Gosselies (2016) en Bergen (2019) krijgen nu dus drie “zusjes” in Vlaanderen (Roeselare, Wetteren en Aartselaar), waarvan de grootste een oppervlakte van 500m² beslaat. Babylon stelt 28 mensen tewerk en beschikt over een catalogus met 6.000 producten, gaande van sextoys tot lingerie en hygiëneproducten.

Contacteer ons
Amélie Putmans Wavemakers
Amélie Putmans Wavemakers
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme