Media Alert - EUROPEAN OPEN 2018: Tweede reekshoofd Diego Schwartzman gaat door op Terrific Thursday

David Goffin verwelkomt vrouwelijke bezoekers

Antwerpen – Vandaag stond aangekondigd als Terrific Thursday op de European Open. Die naam was alvast terecht gekozen: op het programma stonden niet alleen vier kwartfinales uit het dubbeltoernooi, maar ook vier spannende enkelwedstrijden uit de tweede ronde. Eerder vandaag versloeg tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-17) uit Argentinië de Brit Cameron Norrie (ATP-87), al is het vooral ook uitkijken naar wat in de wandelgangen van de Lotto Arena de clash der titanen wordt genoemd: de wedstrijd tussen zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) en oud-winnaar Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) die straks van start gaat. Naast het sportieve spektakel was ook het bezoek van onze Belgische topper David Goffin een bijzonder goede reden om af te zakken naar Antwerpen, net als de Ladies Day, die voor het eerst op de European Open werd georganiseerd.

Wedstrijduitslagen
Vandaag stonden vier wedstrijden uit de tweede ronde van het enkelspel op het programma. Tweede reekshoofd en ex-finalist Diego Schwartzman (ATP-17) haalde het nipt in drie spannende sets van Cameron Norrie (ATP-87). In het dubbelspel verloor het duo Feliciano Lopez/Jaume Munar (die eerder ons Belgische dubbelduo Vliegen/Gillé naar huis stuurde) van Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin. Marcelo Demoliner en Santiago Gonzalez haalden het van Maximo Gonzalez en Nicolas Jarry, terwijl Robin Haase en Matwe Middelkoop verloren van de broers Gerard en Marcel Granollers.

Zo meteen is het zeker uitkijken naar de wedstrijd tussen zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) en titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75). Tijdens hun voorbije wedstrijden toonden ze zich allebei bijzonder sterk; in de wandelgangen werd dit duel dan ook intussen al omgedoopt tot de clash der titanen. Ook de wedstrijd tussen eerste reekshoofd Kyle Edmund (ATP-15) en Albert Ramos-Vinolas (ATP-64) zal ongetwijfeld op de nodige belangstelling kunnen rekenen. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op Sporza (Canvas/Ketnet) en RTL.

De resultaten van deze en alle andere wedstrijden kunnen zoals altijd worden geraadpleegd via de website.

David Goffin begroet fans
Naast het sportieve spektakel was voor de Belgische fans ook het bezoek van David Goffin een hoogtepunt. Onze nationale tennistrots nam niet alleen de tijd voor een signeersessie. Hij staat later deze avond het voltallige publiek ook samen met toernooidirecteur Dick Norman te woord, nadat hij even daarvoor de winnaars van de David Goffin Challenge trakteert op een meet & greet. Als kers op de taart zorgde hij in de late namiddag voor de verrassing van de dag en deelde aan de ingang van de Lotto Arena ook goodiebags uit aan de opgetogen vrouwelijke bezoekers. Deze actie stond in het teken van de Ladies Day die voor het eerst op het programma stond: alle dames die naar de Lotto Arena kwamen, ontvingen een goedgevulde goodiebag met daarin een welkomstgeschenk van Louis Widmer, een gratis glas cava van Freixenet, snacks van Chalo en een Goed Gevoel magazine.

Zij zagen alvast een ontspannen David Goffin aan het werk: “Ik vind het bijzonder spijtig voor het Belgische publiek dat ik niet kan deelnemen aan een toernooi in eigen land, dat op de koop toe uitstekend is georganiseerd. Maar ik heb de knop omgedraaid en zal er alles aan doen om volgend jaar wel present te tekenen”, verklaarde hij.

Programma morgen
Op vrijdag 19 oktober staat de eerste halve finale op het programma: in het dubbelspel staan Marcelo Demoliner/Santiago Gonzalez en Gerard Granollers/Marcel Granollers tegenover elkaar. In het enkelspel zijn de vier kwartfinales gepland. Daarvoor zijn deze namen al gekend: vierde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-28) neemt het op tegen Jan-Lennard Struff (ATP-58), en Gilles Simon (ATP-32) krijgt Diego Schwartzman (ATP-17) tegenover zich. De andere twee kwartfinales worden later bekendgemaakt op de website.

Om het finaleweekend goed in te zetten vergast de organisatie het publiek op de European Open Party. Court number one wordt na afloop van een dag toptennis vanaf 21 uur omgetoverd tot een grote dansvloer met  Coco Junior en DJ Crazy Sir-G. Iedereen met een ticket voor vrijdag heeft toegang tot deze party en krijgt op de koop toe een gratis drankje. Opnieuw een perfecte reden om zeker naar Antwerpen af te zakken.

Wedstrijden op het scherm
Wie niets wil missen van de European Open 2018 komt zowel online als op tv aan zijn trekken. Alle wedstrijden op Center Court zijn live te volgen op www.tennistv.com. Sinds gisteren is het toernooi te volgen op Sporza, en vanaf vanavond ook op Club RTL.

Sporza:
Donderdag 18 oktober: vanaf 18.30u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Vrijdag 19 oktober: van 14.15 tot 18.00u op één; vanaf 18.00u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 17.30u op één; vanaf 17.30u op Canvas.
Zondag 21 oktober (finales): vanaf 15.00u op Sporza Zondag (op één).

Club RTL:
Donderdag 18 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Vrijdag 19 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 19.00u.
Zondag 21 oktober (finales): van 15.00u tot 19.00u.

Noot voor redactie: foto's van David Goffin volgen later.

Persmoment met toernooidirecteur Dick Norman : elke dag van 15.00 tot 15.30u
Locatie: perscentrum Lotto Arena
Tijdens dit persmoment kunnen er vragen gesteld worden en zal hij een korte status geven over het toernooi.

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/
Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 612.755 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme