Media Alert - EUROPEAN OPEN 2018: laatste spelers hoofdtabel gekend

Ruben Bemelmans morgen in actie tegen zesde reekshoofd Gaël Monfils

Antwerpen – De laatste vier wedstrijden van het kwalificatietoernooi zijn afgewerkt. Tallon Griekspoor, Ilya Ivashka, Sergiy Stakhovsky en Marcel Granollers plaatsten zich vandaag voor de hoofdtabel van de European Open 2018. Vier topspelers gaven de toeschouwers op de Groenplaats in Antwerpen een demonstratie van Street Tennis. Morgen komt onze landgenoot Ruben Bemelmans in actie tegen het Franse zesde reekshoofd Gaël Monfils in de Lotto Arena. Het Belgische dubbelduo Joran Vliegen en Sander Gillé neemt het morgen op tegen de Spanjaarden Feliciano Lopez en Jaume Munar.

Uitslagen laatste kwalificatiewedstrijden
Vandaag stonden er nog vier wedstrijden uit het kwalificatietoernooi op het programma. Tallon Griekspoor (NED), Ilya Ivashka (BLR), Marcel Granollers (ESP) en Sergiy Stakhovsky (UKR) zijn de vier spelers die zich konden plaatsen voor de hoofdtabel van de European Open 2018.

In de namiddag speelden Kyle Edmund (ATP-15), Milos Raonic (ATP-20), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) en Gaël Monfils (ATP-48) een Street Tennis match op de Groenplaats in Antwerpen. Milos Raonic vertelt « Het was een aangename en sportieve manier om de stad Antwerpen te leren kennen. » Ook Gaël Monfils was enthousiast : Het was super om enkele ballen te slaan op één van de mooiste plaatsen van Antwerpen. »  Toernooidirecteur Dick Norman voegt hieraan toe: « Het was een leuke activiteit. De bedoeling was om het tennis naar de stad te brengen en dit is alvast geslaagd. »

Vandaag was het Senior en School Day in de Antwerpse Lotto Arena. Alle senioren konden genieten van een korting op hun toegangsticket. Verschillende Antwerpse scholen waren ook aanwezig. Zij werkten rond het thema ‘tennis’ en brachten onder andere een bezoek aan de European Open.

Het is straks uitkijken naar de wedstrijd tussen de beloftevolle Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-45) en de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-70).
De resultaten van de wedstrijden kunnen geraadpleegd worden via de website.

Programma morgen
Op dinsdag 16 oktober staat de wedstrijd van Ruben Bemelmans (ATP-110) op het programma (tweede wedstrijd na 18u30). De Limburger is de enige Belg op de hoofdtabel en haalde vorig jaar nog de halve finale op de European Open. Hij zal het meteen opnemen tegen het Franse zesde reekshoofd, Gaël Monfils.

Het Belgische dubbelduo Joran Vliegen (ATP D-95) en Sander Gillé (ATP D-87) won gisteren nog het dubbelspel van het Challengertoernooi van Ortisei in Italië. Morgen mogen ze het opnemen tegen de Spanjaarden Jaume Munar en Feliciano Lopez in de eerste ronde van het dubbelspel. Het is de tweede deelname van het Belgisch duo aan de European Open.

Ook titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga komt morgen in actie. Hij neemt het dinsdag vanaf 18u30 op tegen de Argentijn Guido Pella.

Dinsdag staat opnieuw in het teken van de schoolgaande jeugd (School Day). Verschillende scholen uit Antwerpen zullen morgen afzakken naar de Lotto Arena. De klassen kunnen onder andere een backstage tour winnen. Sommige kinderen mogen zelfs enkele vragen stellen aan de spelers.

Persmoment met toernooidirecteur Dick Norman : elke dag van 15u-15u30
Locatie: perscentrum Lotto Arena
Tijdens dit persmoment kunnen er vragen gesteld worden en zal hij een korte status geven over het toernooi.

 

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/
Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 612.755 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme