Media alert - EUROPEAN OPEN 2018: Eerste ronde van de kwalificaties

Monfils, Tsonga, Raonic en Edmund morgen op de Groenplaats om 14u

Eerste dag van de kwalificaties van de European Open 2018. Tallon Griekspoor, Stephane Robert, Constant Lestienne, Ilya Ivashka, Marcel Granollers en Salvatore Caruso zijn de winnaars van de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Morgen vindt er om 14u op de Groenplaats in Antwerpen een Street Tennis match plaats. Verder staan er morgen ook de eerste enkelwedstrijden van de hoofdtabel op het programma met als afsluiter de wedstrijd tussen zevende reekshoofd Frances Tiafoe en de Spanjaard Feliciano Lopez.

Uitslagen kwalificatiewedstrijden
Tallon Griekspoor (NED), Stephane Robert (FRA), Constant Lestienne (FRA), Ilya Ivashka (BLR), Marcel Granollers (ESP) en Salvatore Caruso (ITA) zijn de winnaars van de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.
Yannick Mertens, winnaar van het prekwalificatietoernooi, haalde het niet van de Spanjaard Granollers. « We hebben niet veel grote toernooien in België en daarom ben ik zeer blij dat ik heb kunnen deelnemen aan dit mooie toernooi. De wedstrijd tegen Granollers was niet gemakkelijk, maar ik ben tevreden dat ik hier in Antwerpen heb mogen spelen voor vrienden en familie. »

Op dit moment zijn er nog twee wedstrijden bezig. Op het center court speelt onze landgenoot, de 19-jarige Zizou Bergs, voor een mooi gevulde zaal zijn eerste kwalificatieronde tegen het 18-jarige Canadese talent Felix Auger-Aliassime. De andere partij gaat tussen de Fransman Kenny De Schepper en Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne.

Programma morgen
Op maandag 15 oktober gaan de eerste enkelwedstrijden van de hoofdtabel van de European Open 2018 van start in de Lotto Arena. De bezoekers kunnen alvast genieten van de match tussen het Amerikaanse NextGen talent Frances Tiafoe (ATP-40), die een wildcard ontving, en de 37-jarige Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-70) die een eerste keer deelneemt aan de European Open. De finalist van 2016 en 2017, Diego Schwartzman (ARG), komt morgen ook in actie aan de zijde van zijn landgenoot Guido Pella. Ze nemen het in de eerste ronde van het dubbeltoernooi op tegen de Nederlandse derde reekshoofden Robin Haase en Matwe Middelkoop.

Morgen staat ook in het teken van de senioren (Senior Day) en de jeugd (School Day). De senioren kunnen aan de helft van de prijs een ticket kopen voor een hele dag toptennis. Verschillende scholen uit Antwerpen zullen maandag afzakken naar de Lotto Arena.

Persuitnodiging : Opgelet: verandering locatie voor Q&A sessie
Street Tennis match op maandag 15 oktober om 14u op de Groenplaats in Antwerpen

Morgen zullen Gaël Monfils, Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic en Kyle Edmund de courts verlaten om een Street Tennis match te spelen op de Groenplaats in Antwerpen. Nadien wordt er een Q&A sessie georganiseerd met de spelers in het perscentrum van de Lotto Arena.

Een shuttle wordt voorzien en zal vertrekken aan het perscentrum van de Lotto Arena en keert terug na afloop van de Street Tennis wedstrijd. Gelieve zo snel mogelijk uw aanwezigheid te bevestigen voor 14 oktober via Amélie Putmans, Wavemakers, per e-mail amelie@wavemakers.eu of per telefoon op het nummer 0477 20 09 70.

Praktische informatie :

Timing

13u00: Vertrek shuttle

14u00 : Aankomst van de spelers en start van de match

14u15 : Vertrek naar de Lotto Arena met de shuttle

14u45 : Q&A sessie met de 4 spelers

15u15 : Einde voorzien

Adres:

Groenplaats

2000 Antwerpen (vlakbij Hard Rock Café)

 

vertrek en terugkeer met shuttle aan perscentrum Lotto Arena

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/

Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 615.206 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme