Media Alert - EUROPEAN OPEN 2018: Belgisch dubbelduo na spannende wedstrijd uit toernooi

Jonge journalisten leggen Richard Gasquet spreekwoordelijke vuur aan de schenen

Antwerpen – Nadat gisteren de laatste wedstrijden van het kwalificatietoernooi waren afgewerkt, kwam de European Open 2018 vandaag helemaal op kruissnelheid. In het enkelspel stootten Jan-Lennard Struff, Ilya Ivashka, Albert  Ramos-Vinola en Gilles Simon door naar de volgende ronde. Voor de Belgische fans in de Lotto Arena is het straks nog uitkijken naar de wedstrijd van onze landgenoot Ruben Bemelmans tegen het Franse zesde reekshoofd Gaël Monfils. In het dubbelspel slaagde het Belgische dubbelduo Joran Vliegen en Sander Gillé er niet in om de Spanjaarden Feliciano Lopez en Jaume Munar te wippen. Ze verloren nipt met 7-6, 7-6. Eerder deze middag kregen enkele ‘jonge journalisten’ ook de unieke kans om vragen af te vuren op de Franse topper Richard Gasquet.

Uitslagen eerste ronde
Eerder vandaag stonden vier wedstrijden uit de eerste ronde op het programma. Jan-Lennard Struff (ATP-58), Ilya Ivashka (ATP-97), Albert  Ramos-Vinola (ATP-64) en vijfde reekshoofd Gilles Simon (ATP-32) wonnen elk hun wedstrijd. In het dubbeltoernooi versloegen de duo’s Mackenzie McDonald / Cameron Norrie en Feliciano Lopez / Jaume Munar hun tegenstanders. Zij gaan door naar de achtste finales. De tegenstanders van deze twee laatsten waren trouwens de Belgen Joran Vliegen en Sander Gillé. Zij kijken met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Sander Gillé: “We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld, en waren soms zelfs beter dan onze opponenten. Maar op de kritieke momenten, zoals in de tiebreaks, hebben Lopez en zeker Munar enkele zeer mooie punten gescoord. Jammer dat we deze wedstrijd verliezen.”

Straks is het in het enkelspel nog uitkijken naar de wedstrijden tussen titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) en Guido Pella (ATP-65), en uiteraard - zeker voor de Belgische fans - tussen zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) en Ruben Bemelmans (ATP-110). In het dubbel staan nog de wedstrijden tussen Ben McLachlan / Jan-Lennard Struff en Maximo Gonzalez / Nicolas Jarry en tussen Philipp Petzschner / Frances Tiafoe en Nicolas Mahut / Edouard Roger-Vasselin op het programma. Gisterenavond werd de beloftevolle Next Gen speler Tiafoe (ATP-45) trouwens uitgeschakeld in het enkeltoernooi – hij verloor van de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-70).

Alle resultaten van de wedstrijden kunnen worden geraadpleegd via de website.

School Day
De Lotto Arena liep vandaag behoorlijk vol. Daar zat, naast het aantrekkelijke wedstrijdprogramma, ook de School Day voor iets tussen. Verschillende Antwerpse scholen kwamen de eerste wedstrijd van de dag op Center Court volgen (Ivashka-Haase). Voor een vijftiental leerlingen was het bezoek extra bijzonder: zij waren geselecteerd voor een rondleiding achter de schermen én om als journalist voor een dag tijdens een heuse Kids Press Conference hun vragen af te vuren op niemand minder dan Richard Gasquet (ATP-28).

Van vragen als ‘Wat is je geheime wapen?’ had de sympathieke 32-jarige Fransman niet meteen terug, maar hij wist de jonge journalisten toch te charmeren met enkele onthullingen. Zo kwamen de jonge reporters te weten dat een toptennisser als Gasquet toch al snel meer dan 50 rackets per jaar verslijt, en dat pasta – een tweetal uur voor de wedstrijd – de beste garantie is tegen een hongerdipje.

Programma morgen
Op woensdag 17 oktober staan nog twee wedstrijden uit de eerste ronde van het enkelspel op het programma, namelijk die van Yuki Bhambri (ATP-100) tegen Salvatore Caruso (ATP-167), en Marcel Granollers (ATP-95) tegen Cameron Norrie (ATP-87). Daarnaast zijn er ook vier wedstrijden uit de tweede ronde gepland: Gilles Simon (ATP-32) tegen Mackenzie McDonald (ATP-84), Jan-Lennard Struff (ATP-58) tegen Feliciano Lopez (ATP-70), vierde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-28) tegen Jiri Vesely (ATP-93), en Vasek Pospisil (ATP-79) tegen derde reekshoofd Milos Raonic (ATP-20). Ook het dubbeltoernooi gaat uiteraard verder.

Ook woensdag zal de jeugd weer volop aanwezig zijn in de Lotto Arena: dan staat namelijk ook de Kids Day gepland. Tennis Vlaanderen nodigde meer dan 600 kinderen uit om de profs aan het werk te zien. Er is een heus animatiedorp voorzien, met op het programma onder meer signeersessies en clinics met de dubbelspelers. Toernooidirecteur Dick Norman kijkt alvast weer uit naar een topdag: “Al sinds deze zomer werken we samen met Tennis Vlaanderen en de vele clubs in het land naar deze dag toe. Via spelletjes zoals de intussen bekende Goffin Challenge, clinics en signeersessies met topspelers zetten we deze fantastische sport en dit unieke toernooi extra op de kaart bij de jeugd. En we weten allemaal dat daar de toekomst ligt!”

Wedstrijden op het scherm
Wie niets wil missen van de European Open 2018 komt zowel online als op tv aan zijn trekken. Alle wedstrijden op Center Court zijn live te volgen op www.tennistv.com. Vanaf morgen is het toernooi te volgen op Sporza, en vanaf donderdag ook op RTL.

Sporza:
Woensdag 17 oktober: vanaf 18.30u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Donderdag 18 oktober: vanaf 18.30u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Vrijdag 19 oktober: van 14.15 tot 18.00u op één; vanaf 18.00u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 17.30u op één; vanaf 17.30u op Canvas.
Zondag 21 oktober (finales): vanaf 15.00u op Sporza Zondag (op één).

RTL:
Donderdag 18 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Vrijdag 19 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 19.00u.
Zondag 21 oktober (finales): van 15.00u tot 19.00u.

Persmoment met toernooidirecteur Dick Norman : elke dag van 15.00 tot 15.30u
Locatie: perscentrum Lotto Arena
Tijdens dit persmoment kunnen er vragen gesteld worden en zal hij een korte status geven over het toernooi.

 

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/

Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.

Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .

Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 612.755 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme