Media Alert - EUROPEAN OPEN 2018: 1000 keer kindervreugde tijdens de Kids Day in Lotto Arena

Donderdag de clash tussen de Fransmannen Tsonga en Monfils op center court

Antwerpen – Het Belgische dubbelduo Ruben Bemelmans en Joris De Loore haalde het niet van hun Zuid-Amerikaanse opponenten in de eerste ronde van het dubbelspel.
Zo een 1000 kinderen hebben de wedstrijden van woensdag 17 oktober bijgewoond naar aanleiding van Kids Day. Zij konden volop deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten en sessies georganiseerd door Tennis Vlaanderen.

Vandaag was er ook een verrassing voorzien voor de ballenrapers van het toernooi. Tijdens hun team meeting kregen ze bezoek van Diego Schwartzman. Hij bedankte hen voor hun enthousiaste  inzet tijdens de wedstrijden.
Morgen zal de Lotto Arena daveren voor de clash tussen de Fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, winnaar van de European Open 2017, en Gaël Monfils die een eerste keer speelt in Antwerpen (vanaf 18u30). De topreekshoofden, Kyle Edmund en Diego Schwartzman, treden morgen voor het eerst in actie.

Uitslagen eerste ronde
De vierde dag van het ATP250-toernooi van Antwerpen startte met vier wedstrijden: drie in het enkelspel waarbij de Fransman Gilles Simon (ATP-32), de Italiaan Caruso (ATP-167) en de Duitser Struff (ATP-58) zich plaatsten voor de volgende ronde van het toernooi en één in het dubbelspel waar het duo Divij Sharan en Artem Sitak doorstoot naar de kwartfinale.
Nadien was het de beurt aan onze landgenoten Ruben Bemelmans en Joris De Loore op het center court. Zij haalden het niet van het duo Marcel Demoliner (BRA) en Santiago Gonzalez (MEX). “We zijn blij dat we een wildcard hebben gekregen voor het toernooi. We speelden tegen een duo dat vaak samen speelt. In de tweede set hebben we ons kunnen herpakken, maar we hebben net niet het verschil kunnen maken”, aldus Ruben Bemelmans en Joris De Loore.
De Brit Cameron Norrie (ATP-87) is de laatste speler die zich plaatst voor de tweede ronde. Hij won in twee sets van de Spaanse kwalificatiespeler Marcel Granollers (ATP-95).
Twee wedstrijden staan vanavond nog gepland in de Lotto Arena van Antwerpen. Voor het vierde reekshoofd, de Fransman Richard Gasquet (ATP-28) is het de eerste match van het toernooi. Hij speelt om 18u30 tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP-93). Ook de eerste wedstrijd van het toernooi voor de Canadees Milos Raonic (ATP-20), derde reekshoofd in Anwerpen en hij mag het opnemen tegen zijn landgenoot Vasek Pospisil (ATP-79).  Deze twee wedstrijden zullen rechtstreeks te volgen zijn op Sporza (Canvas) vanaf 18u30.

Alle resultaten van de wedstrijden kunnen worden geraadpleegd via de website.

Woensdag was ook Kids Day in de Antwerpse Lotto Arena. Tennis Vlaanderen gaf de gelegenheid aan meer dan 1000 kinderen om vandaag de profs aan het werk te zien. Er was een heus animatiedorp voorzien. De kinderen namen deel aan verschillende sportactiviteiten waaronder een padel match, behendigheid met een tennisbal en meerdere signeersessies, onder andere met Tsonga.

De ballenmeisjes en –jongens kregen vanmiddag het verrassingsbezoek van Diego Schwartzman. De Argentijn kwam hen bedanken voor hun werk tijdens de European Open 2018.

Ladies Day op het programma van morgen
Morgen zetten de organisatoren van de European Open de dames in de bloemetjes.
Alle dames ontvangen een goodiebag met gifts van verschillende partners van het toernooi en kunnen genieten van een glaasje bubbels. Tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-17) komt donderdag een eerste keer in actie. Hij speelt om 14u tegen de Brit Norrie.
Om 18u30 is de clash der titanen de wedstrijd van de dag. Twee Fransmannen nemen het tegen elkaar op, titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) versus Gaël Monfils (ATP-38). Deze partij wordt gevolgd door de wedstrijd van het eerste reekshoofd Kyle Edmund (ATP-15) en de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-64).

Wedstrijden op het scherm
Wie niets wil missen van de European Open 2018 komt zowel online als op tv aan zijn trekken. Alle wedstrijden op Center Court zijn live te volgen op www.tennistv.com. Vanaf vandaag is het toernooi te volgen op Sporza, en vanaf donderdag ook op RTL.

Sporza:
Woensdag 17 oktober: vanaf 18.30u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Donderdag 18 oktober: vanaf 18.30u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Vrijdag 19 oktober: van 14.15 tot 18.00u op één; vanaf 18.00u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 17.30u op één; vanaf 17.30u op Canvas.
Zondag 21 oktober (finales): vanaf 15.00u op Sporza Zondag (op één).

RTL:
Donderdag 18 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Vrijdag 19 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 19.00u.
Zondag 21 oktober (finales): van 15.00u tot 19.00u.

Persmoment met toernooidirecteur Dick Norman : elke dag van 15.00 tot 15.30u
Locatie: perscentrum Lotto Arena
Tijdens dit persmoment kunnen er vragen gesteld worden en zal hij een korte status geven over het toernooi.

OPGELET: de Q&A sessie met David Goffin op donderdag 18 oktober werd geannuleerd.

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/
 

Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 612.755 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme