Media alert en uitnodiging: Kick-off en voorstelling The Race op 14 november in aanwezigheid van eerste ambassadeurs

Media alert en uitnodiging: Kick-off en voorstelling The Race op 14 november in aanwezigheid van eerste ambassadeurs

Pieter Denys, CEO van het Belgisch transportbedrijf Xwift, had van kleins af aan een jongensdroom. Racen op een echt circuit. Op zijn 36ste kroop Pieter voor de eerste keer achter het stuur van zijn handgebouwde BMW 325i op het circuit van Spa-Francorchamps. Na verschillende succesvolle wedstrijden, waaronder Belcar en het VLN Endurance Championship Nürburgring, richtte de ambitieuze CEO ‘Xwift Racing Events’ in juli 2019 op. Met Xwift Racing Events wil Pieter max. 40 mede-ondernemers zonder enige ervaring op het circuit de kans bieden om opgeleid te worden door een team van professionals tot een echte racepiloot. Het uiteindelijke doel? Met maximum tien zelfgebouwde racewagens tegen elkaar battlen in een eigen ‘CUP’ klasse tijdens de enige echte 24 uur van Zolder op 8 en 9 augustus 2020.

Bekende ambassadeurs
Voor de eerste editie van The Race wil Xwift Racing Events groots uitpakken met tien teams en hetzelfde aantal zelfgebouwde racewagens aan de start. Elk team van 4 CEO’s wordt begeleid door een professioneel team en een bekende Vlaming.

De eerste ambassadeurs zijn alvast niet van de minste: Wout Bru en Andy Peelman zullen tijdens The Race hun eerste stappen zetten in de racewereld en de teams vervoegen. “Met de deelname van Wout Bru en Andy Peelman hebben we twee toppers in ons midden. Ook al zijn ze totaal verschillend, ze delen alle twee dezelfde passie voor snelle wagens. Bovendien hebben beide heren een professioneel track record waar iedere bedrijfsleider iets van kan opsteken. Samen een intensief opleidingsparcours volgen en aan een racewagen sleutelen, dat schept een band die je niet op een standaard netwerkevent kan smeden!” zegt CEO Pieter Denys.

Kom op tegen Kanker
Ook één gelukkige kan kans maken op een plekje (ter waarde van 27.500 euro) in een van de tien teams. Via xwiftracingevents.be kan je een ticket van zeven euro kopen. Achteraf zal een gerechtsdeurwaarder tien gelukkigen loten die tegen elkaar zullen racen in de simulator voor een golden ticket. Dit ticket geeft je onmiddellijke toegang tot de volledige opleiding met training en een deelname aan The Race tijdens de 24 uur van Zolder. De opbrengst van deze actie gaat naar Kom op tegen Kanker. “Na dertig jaar sterven nog steeds teveel mensen aan kanker en daar kunnen we samen iets aan doen. Daarom zijn we ontzettend blij met dergelijke initiatieven. Bedankt voor jullie bijdrage aan onze race tegen kanker”, zegt Annemie Lemahieu, directeur Fondsenwerving, campagne en communicatie van Kom op tegen Kanker.

We nodigen u op donderdag 14 november 2019 van harte uit op deze kick-off van The Race waar CEO Pieter Denys en ambassadeurs Wout Bru en Andy Peelman meer uitleg zullen geven over het evenement en u exclusief begeleiden door het trainingscentrum met racesimulators en het atelier waar de wagens eigenhandig gebouwd worden.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 12 november aan info@wavemakers.be of op het nummer 0472 38 49 51. Alvast bedankt voor uw interesse. Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Programma:
Persconferentie donderdag 14 november in de nieuwe vestiging van Xwift, Steenweg op Deinze 148, 9810 Nazareth.

  • 11u00 Ontvangst met koffie
  • 11u15 Toelichting The Race van Xwift Racing Events door CEO Pieter Denys
  • 11u45 Vragenmoment voor de pers
  • 12u00 Rondleiding trainingscentrum, atelier, fotomoment en lunch
  • 13u00 Einde voorzien

Voor meer informatie en inschrijvingen The Race:

Voor meer persinformatie en interviewaanvragen (gelieve niet te publiceren aub):
Wavemakers PR
Mailien Nguyen
0472 38 49 51
mailien@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme