Media alert en persuitnodiging: Pascal Duquenne op het toneel bij “Le Mariage de Mademoiselle Beulemans” ten voordele van Special Olympics Belgium

Toneelgezelschap Troupe de Cyrano brengt drie bijzondere voorstellingen in het Cultureel Centrum van Oudergem

Op 6, 7 en 8 maart 2020 brengt theatergezelschap “Troupe de Cyrano” een herwerking van het mythische stuk “Mariage de Mademoiselle Beulemans”. De opbrengst van het toneelstuk gaat integraal naar Special Olympics Belgium. Speciaal voor deze gelegenheid zal het toneelgezelschap vergezeld worden door Special Olympics atleet Pascal Duquenne, die eerder schitterde in de film “Le Huitième Jour” en recent de Magritte du Cinéma mocht voorgaan.

Special Olympics Belgium stelde enkele jaren geleden het doel om 20.000 atleten te bereiken tegen eind 2020. Aan deze olympische droom hangt echter een prijskaartje vast en de organisatie, die zich inzet voor atleten met een verstandelijke beperking, kan niet zonder financiële steun van buitenaf. Theatergezelschap Troupe de Cyrano zet zich in voor het goede doel en betovert theaterliefhebbers (opnieuw) met het mythische stuk van de hand van Fernand Wicheler en Frantz Fonson, een toneelstuk waarin sociale status, uiterlijk vertoon en emoties de hoofdrol spelen.

Praktische informatie:

6 en 7 maart om 20u
8 maart om 14u

Cultureel Centrum Oudergem
Vorstlaan 183, 1160 Brussel
Prijs: €25 (€15 voor degenen jonger dan 30 of ouder dan 65 jaar)
Voor meer info en reservaties: www.beulemans2020.com  

Regie: Elizabeth Coppieters de Gibson
Scenografie: Christophe Decarpentrie
Troupe de Cyrano: Charlotte Deleval – Edouard Coppieters de Gibson – Philippe Coppieters de Gibson – Thibault Lefebvre – Pauline de Gaiffier d’Hestroy – Magali De Vinck – Christian de Lobkowicz – Nicolas Morel de Westgaver – Marina del Vaglio – Michaël Remedios Oliva – Maxine van Lent – Jean Misson – Adrien Lheureux – Arnaud Englebert – Guillaume Roques in het gezelschap van Pascal Duquenne.

Persuitnodiging voor de eerste voorstelling op 5 maart om 19u.

Special Olympics Belgium nodigt u uit op de eerste vertoning van “Mariage de Mademoiselle Beulemans” op donderdag 5 maart in het Cultureel Centrum van Oudergem. Een groot aantal genodigden en sympathisanten zullen na afloop van de voorstelling deelnemen aan een veiling ten voordele van Special Olympics Belgium. Vijf loten zullen op de bühne geveild worden onder de professionele begeleiding van veilingmeester Catherine Dessain van Phoenix Auction.

Journalisten die de voorstelling wensen bij te wonen en de acteurs of organisatoren wensen te interviewen in het kader van Special Olympics en de voorstelling van 5 maart, kunnen zich vóór 28 februari accrediteren via Amélie Putmans (0477 20 09 70, amelie@wavemakers.eu).

Toegang en interviews zullen enkel worden toegestaan aan geaccrediteerde pers.

Programma:
18u45 Ontvangst pers en interviewmogelijkheden (voorzien einde 19u20)
19u45 Verwelkoming en start voorstelling
22u20 Einde van de voorstelling
22u30 Start veiling (niet toegankelijk voor pers)

Adres:
Cultureel Centrum Oudergem – Vorstlaan 183, 1160 Brussel


Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications
Amélie Putmans
0477 20 09 70
amelie@wavemakers.eu

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar door olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog steeds bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering voor hen te creëren. Special Olympics werd in 1968 opgericht in de Verenigde Staten door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 6 miljoen atleten in 193 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium vormen hét sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is daarnaast ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme