Media alert en persuitnodiging: De 36e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen is vandaag gestart!

Media alert en persuitnodiging: De 36e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen is vandaag gestart!

In aanwezigheid van premier Charles Michel vond de Openingsceremonie plaats van de 36e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen. Junior wereldkampioen in judo Loïs Petit heeft samen met Special Olympics-atleet Mathias Geelen de Olympische vlam aangestoken op de Grand-Place in Doornik. Vanaf morgen tot en met zaterdag gaan meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf geven in 19 sportdisciplines, vergezeld door 1200 coaches en 1800 vrijwilligers per dag op de 9 locaties in Doornik en Moeskroen in de provincie Henegouwen. Morgen krijgen de atleten bezoek van Prins Laurent, Prinses Claire en hun kinderen.

De eerste dag van de Nationale Spelen begon traditiegetrouw met de fakkelloop genaamd Torch Run, een loop van 14,8 km doorheen de twee steden onder de escorte van 200 marathonlopers: Special Olympics-atleten, studenten van de politieschool van Jurbise en vertegenwoordigers van de federale politie, en sponsors en VIPs. De Schepen van Sport van Moeskroen Kathy Valcke moedigde de lopers aan bij het vertrek: "Ik wil graag de verbondenheid van de twee steden Moeskroen en Doornik benadrukken tijdens de organisatie van deze Spelen, dit wordt nog eens symbolisch getoond met het vertrek in Moeskroen en het einde in Doornik.” Tarik Bouziane, Schepen van Sport van Doornik, kondigde het tweede deel van de fakkelloop aan: "We strijden voor een nieuw ideaal. Wij namen de vlam, jullie hielden de assen over. The Torch Run: een universele boodschap van gemeenschappelijke mensheid en solidariteit, sterker dan alles wat ons scheidt."

De dag werd afgesloten met een prachtige Openingsceremonie in aanwezigheid van, onder andere, premier Charles Michel, waarnemend Gouverneur van de provincie Henegouwen Laurent Michel, senator Petra De Sutter, federaal minister van Energie en Milieu Marie-Christine Marghem. Ze kwamen allemaal Special Olympics Belgium ondersteunen, die volgend jaar zijn 40-jarig jubileum viert. Piet Steel, voorzitter van Special Olympics Belgium, heeft deze zeer gewaardeerde ondersteuning benadrukt tijdens zijn openingsspeech: “We doen er alles aan om een samenleving te creëren zonder discriminatie tussen valide en minder-valide mensen. Een verenigde wereld, en niet alleen op het sportterrein, dit is de droom van iedereen. De Nationale Spelen hebben niets van hun aantrekkingskracht ingeboet en dit is dankzij jullie allemaal en jullie steun!"

Zijne Hoogheid de Prins van Ligne opende officieel deze 36e editie van de Nationale Spelen en nadien hebben Special Olympics-atleet Mathias Geelen en junior wereldkampioen in judo Loïs Petit samen de echte Olympische Vlam, de Vlam van de Hoop, aangestoken. De vlam zal gedurende de hele periode van de Spelen in beide steden branden. In Moeskroen is dit in Futurosport en in Doornik op Tournai Expo.

Lokale sterren zoals de muziekgroepen “Happy Hour” en “ZeBatucA”, de dansgroep “La boîte à musique d’Emilie”, de circusschool van Doornik en de tweede finalist van The Voice Belgique Jeff Danès hebben ook opgetreden, met als hoofdpresentator Bert Kruismans. De ceremonie werd live en online uitgezonden op het kanaal van Special FM en op TV op No Télé. De competities in 19 verschillende sport- en aangepaste disciplines beginnen morgen om 9.00 uur. Meer dan 3 400 Belgische atleten zullen er alles aan doen om hun records te breken.

Morgen komen Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Claire en Prins Laurent, vergezeld van hun kinderen, op bezoek in de 2 steden vanaf 14u om de strijdende atleten aan te moedigen. Een bezoek aan de Aangepaste Fysieke Activiteiten en Sportspelen, ontmoetingen met de atleten en hun families en ontdekking van het gezondheidsprogramma - het Healthy Athletes Program - maken deel uit van de hoogtepunten van deze dag. Rond 15u30 zal de prinselijke familie de atleten in atletiek aanmoedigen en medailles uitdelen. Vervolgens gaat de familie naar de Hall des Sports in Doornik om daar deel te nemen aan de medailleceremonie om 17u30 in floorball. (Enkel voor de geaccrediteerde pers).

PERSUITNODIGING:

Wie aanwezig wil zijn tijdens het prinselijk bezoek of de competities kan steeds op voorhand een accreditatie aanvragen via amelie@wavemakers.eu

Tijdens het evenement kan u terecht bij Amélie Putmans (0477 20 09 70 – donderdag en zaterdag) of Serge Cornelus (0479 21 59 90 - vrijdag). Zij ontvangen u graag in het mediacenter in Tournai Expo te Doornik waar u ook uw accreditatie kan ophalen. Parkeren kan op de VIP-parking op vertoon van uw pers-accreditatie.

Onze atleet-ambassadeurs (zie persdossier, pagina 13) zijn beschikbaar voor interviews. Ook andere atleten per provincie zijn beschikbaar, u kan hun profielen terugvinden in bijlage.

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium
De officiële hashtags zijn: #SpecialOlympicsBelgium2018 #TournaiMouscron

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Persdossier : https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2018/02/Persdossier-2018-NL.pdf

Persdossier van de Nationale Spelen: https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2018/04/SOB-Persdossier-Nationale-Spelen-2018.pdf

 

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme