Media alert: Copperhead pakt uit met een Non-Alcoholische smaakexplosie

Duik de zomer in met het uniek vakmanschap van Copperhead en Filliers Distillery

Kortrijk – Het Belgische ginmerk Copperhead verovert al jaren de harten van ginliefhebbers in België en ver daarbuiten. Het werd in 2013 opgericht door Yvan Vindevogel, die er met zijn achtergrond als apotheker en kruidenkennis in slaagde een uniek levenselixir uit te brengen. Anno 2021 stelt Mr. Copperhead met trots de alcoholvrije versie voor waar hij altijd van droomde. “Weinigen zijn hiervan op de hoogte, maar ik drink zelf amper alcohol. Ik was dus al langer op zoek naar een alcoholvrij alternatief voor de Copperhead Gin”, vertelt Yvan Vindevogel. “We wilden echter geen flauw afkooksel van een gin op de markt brengen, dat niet veel meer om het lijf heeft dan water met een smaakje. Twee jaar lang hebben we ons verdiept in innovatieve brouwprocessen om de perfecte Non-Alcoholic te kunnen serveren.”

Hiervoor deed Copperhead beroep op het vakmanschap van Filliers, één van de oudste Craft distillerijen van Europa. Net zoals bij de Copperhead Original start het proces van de Copperhead Non-Alcoholic met het inweken van de verschillende botanicals, wat de typische Copperhead-smaak geeft. Na een uniek fermentatieproces worden hoogkwalitatieve extracten toegevoegd om die smaak verder af te ronden. Deze innovatie zorgt voor een complex en verrassend mondgevoel. Aansluitend wordt het geheel volgens een verfijnd proces op koperen pot-kolom installaties gedestilleerd. De finishing touch bestaat uit een blending van het zuiverste bronwater en verfijnde distillaten. Het resultaat: een alcoholvrij levenselixir met kruidige smaak die nauwelijks te onderscheiden valt van een echte gin. The impossible made possible.

Een zegen voor Mr. Copperhead himself en voor alle Copperhead fans die op zoek zijn naar een lekker en alcoholvrij alternatief, die bovendien ook vegan en laag in calorieën is, en perfect past bij de huidige healthy food trends. “De Copperhead Non-Alcoholic komt tegemoet aan een bewustere levensstijl en laat mensen in alle heerlijkheid genieten van de gedistilleerde Non-Alcoholic & tonic”, aldus Yvan Vindevogel. De producten werd kunstzinnig in beeld gebracht door Athos Burez. “Athos Burez is erin geslaagd sprekende shots te maken die het verhaal en het productieproces van Copperhead Non-Alcoholic in één beeld vatten”, besluit Vindevogel.

Proef het nieuwste lid van de Copperhead familie bij jou thuis of binnenkort op het terras van je lievelingsbar. De Copperhead Non-Alcoholic is uitermate toegankelijk en laat zich het best combineren met de Fever-Tree Elderflower tonic. Werk af met wat verse sinaasappel en gedroogde jeneverbessen als garnering.

De nieuwe Copperhead Non-Alcoholic is vanaf dit weekend verkrijgbaar via gespecialiseerde drankenhandels of bij de online drankenspecialist. Adviesprijs €25.

Over Copperhead
Yvan Vindevogel, bedenker van Copperhead, begon zijn carrière als farmaceut. Hij ontwikkelde tijdens zijn kinderjaren een grote passie voor kruiden, waarmee hij in zijn kelder thuis enkele onschuldige experimenten uitvoerde. Zijn keuze om zich later tijdens zijn studies verder te ontwikkelen in de farmacie was dan ook geen grote verrassing.

In 2013 liet Vindevogel zich inspireren door een artikel over gin en de medicinale krachten die hier vroeger aan werden gelinkt. Gefascineerd door de hele geschiedenis van gin besloot hij zich verder in de alchemie te verdiepen. Zijn farmaceutische achtergrond, kennis van kruiden en een grote portie ondernemerschap, brachten hem uiteindelijk tot zijn ultieme doel: het uitbrengen van een levenselixir. Dit werd uiteindelijk de Copperhead Gin genoemd.

De merknaam Copperhead verwijst naar verschillende elementen. Enerzijds refereert het naar de koperen ketels waar de gin in wordt gestookt, anderzijds verwijst de naam naar de slang, Koperkop (Copperhead) genaamd, die symbool staat voor de farmacie.

Meer info: www.copperhead.be - Instagram - Facebook

Voor meer informatie, interview- of reviewaanvragen, gelieve contact op de nemen met (enkel voor pers):
Wavemakers PR & Communications
Aurelie Joos
0471 10 28 03
[email protected]

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas