Media alert: Copperhead Gin brengt The Great Gatsby Immersive eindelijk naar België

Vlaamse topcast met onder meer Veerle Malschaert, Katja Retsin en Timo Descamps katapulteert u naar de ‘roaring twenties’

Brussel - Dat The Great Gatsby, gecreëerd en geproduceerd in Engeland, een groot succes is valt niet in twijfel te trekken. De langst lopende immersive theatre productie - waar het podium niet de hoofdrol speelt maar de kamers één worden met de show - lokt al meer dan twee jaar volle zalen in hartje Londen. Door de intensieve samenwerking met het Belgische gin label Copperhead Gin kreeg MB Creations de kans om deze unieke productie te herwerken voor het Belgisch publiek. De meeslepende beleving – die zal plaatsvinden op een geheime locatie in Brussel – zal vanaf 14 maart de allereerste keer het kanaal oversteken. Aangekomen in de wereld van Gatsby himself, word je terug gekatapulteerd naar de roaring twenties en maak je kennis met het verhaal van de legendarische Jay Gatsby. Sit back and relax? Helemaal niet! The Great Gatsby Immersive is de allereerste belevingsproductie in België waar de acteurs de gasten meetronen naar de slaapkamer, een illegale goktent en zelfs een glaasje Copperhead Gin aanbieden.

The Great Gatsby Immersive
In de zomer van het jaar 1922 is de jonge, knappe en verschrikkelijk rijke Jay Gatsby de man die alles heeft. Zijn landgoed op Long Island wordt overspoeld door jonge mensen diezich met plezier laten onderdompelen in de decadente wereld van Gatsby. Onder zijn zelfzekere façade schuilt een diepliggend verlangen naar affectie van zijn onmogelijke liefde Daisy Buchanan. Het verhaal van F. Scott Fitzgerald neemt u mee naar een wereld van jazz, gin cocktails en liefde. Tijdens dit spektakel komt het publiek dichter bij Jay Gatsby en zijn entourage dan ooit tevoren. De personages uit het stuk vertellen hun verhaal op een unieke manier en loodsen de genodigden in groepjes door de verschillende kamers. “We moedigen het publiek aan om zich volledig te laten gaan en langs te komen in een jaren ’20 outfit. Geen verplichtingen uiteraard maar het maakt de ervaring zoveel leuker. Over de locatie kunnen we, behalve dat Gatsby in Brussel verblijft, niks zeggen. Onze gasten zullen een week voor aanvang een mail ontvangen met instructies.”, vertelt producer Peter Monbaillieu van MB Creations.

First you take a drink, then the drink takes a drink, then the drink takes you – F. Scott Fitzgerald
Wie jaren ’20 zegt hoort de glaasjes al klingelen. Voor de Belgische productie werd net zoals in Londen samengewerkt met het bekende Belgische gin label Copperhead Gin. Laat uw Charleston jurk swingen in de jazzbar van Jay Gatsby terwijl u geniet van een botanical gin waar ze in de jaren ’20 schandalig hard van genoten hadden.

Belgische editie
Voor de Belgische editie werd het script volledig vertaald en herwerkt. De show wordt in Brussel afwisselend in het Nederlands, het Frans of het Engels gebracht door tien acteurs, waaronder Veerle Malschaert, Katja Retsin en Timo Descamps. Per voorstelling kunnen slechts 200 mensen deelnemen aan het verhaal. Er zijn eveneens B2B en VIP-arrangementen beschikbaar.

The Great Gatsby Immersive
Data: Donderdag 14 maart 2019 – 26 mei 2019
Geheime locatie in Brussel
www.gatsbybelgium.be
Van 20:00 tot 22:30

Tickets
€ 59, regular ticket

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472 38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme