Media alert & uitnodiging: de 112 leden van de Belgische delegatie zijn aangekomen in Abu Dhabi voor de Special Olympics Wereld Zomerspelen

Op 22/03 komt de delegatie terug aan op Brussels Airport voor een persmoment in het Sheraton Hotel

Brussel  – Belgische delegatie van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, is veilig toegekomen in Abu Dhabi. Er staan eerst enkele dagen Dubai op het programma en op maandag verhuizen ze allemaal naar hun competitielocaties. Ons land wordt vertegenwoordigd in 14 sportdisciplines.

De Wereld Zomerspelen, die om de vier jaar plaatsvinden, worden dit jaar in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten georganiseerd. Alle 190 deelnemende landen, 3.000 coaches, 20.000 vrijwilligers en duizenden toeschouwers worden verwelkomd in 11 sportsites in Abu Dhabi en Dubai.

De Belgische delegatie, die bestaat uit 29 coaches, 3 stafleden, 64 atleten en hun 16 unified partners, verblijven tot maandag in Dubai waar ze deelnemen aan het host town programma, een manier om de lokale cultuur te proeven en om te bekomen van de reis. Op maandag wordt de delegatie opgesplitst per sportsite en gaat het sportieve gedeelte op dinsdag van start.

Programma:

 • Host Town programma: 9-10 maart
 • Openingsceremonie: 14 maart
 • De Spelen: 12-20 maart
 • Sluitingsceremonie: 21 maart
 • Terugkomst met persmoment in de Sheraton hotel op Brussels Airport: 22 maart om 8u15

Sportdisciplines:

In Abu Dhabi is de verdeling van de sportdisciplines als volgt:

 • ADNEC: unified basketbal, tafeltennis, gymnastiek, badminton, bocce en judo
 • Zayed Sports City:  tennis, unified voetbal en bowling
 • Abu Dhabi Sailing & Yacht Club: unified zeilen  
 • Yas Marina Circuit: wielrennen
 • Al Forsan Resort: paardrijden

In Dubai vinden de volgende sporten plaats voor de Belgische delegatie:

 • Hamdan Sports Complex: zwemmen
 • Dubai Police Club Stadium: atletiek

Het volledige overzicht van de Belgische delegatie per discipline en per provincie vindt u in de documenten in bijlage.

U bent uitgenodigd voor het persmoment bij de terugkomst van de Belgische delegatie op Brussels Airport in het Sheraton Hotel op vrijdag 22/03 om 8u15.

Voor accreditaties, meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met: Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu,  +32 (0)476 58 02 74

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium en www.facebook.com/WorldGamesAD

De officiële hashtags zijn: #MeetTheDetermined, #AbuDhabi2019, #WorldGamesAD, #SpecialOlympics, #WalkUnified, #InAbuDhabi, #UAE, #Inclusion, #IntellectualDisability

De officiële hashtags die daarnaast door België worden gebruikt zijn: #TeamBelgium, #TeamSOBelgium en #PlayUnified

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium

Persdossier: https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2019/02/Persdossier-2019.pdf

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme