Persbericht: Belgische postpunkgroep, A Slice Of Life, lanceert eerste album

Persbericht: Belgische postpunkgroep, A Slice Of Life, lanceert eerste album

Muziek die je instant terug katapulteert naar de jaren ‘80

A Slice Of Life, een Belgische postpunkgroep die in 2016 zijn debuut maakte op de muziekmarkt kreeg dankzij een eerste demo EP veel aandacht van internetradio’s in België, Duitsland, Portugal, Australië en Amerika. Deze zomer lanceerde de Belgische groep hun eerste album ‘Restless’ via Wool-E Discs, het Gentse label dat onder meer de allereerste EP uitbracht van Humo Rock Rally Winnaar (2016) Whispering Sons. De muziek van A Slice Of Life heeft een donkere, melancholische sound in combinatie met een verrassende rock-twist. De band weet bovendien niet enkel in het Engels te bekoren. Met een verrassende bonustrack bewijst A Slice Of Life dat post-punk in het Nederlands ook erg goed in de smaak valt. 

Het ontstaan
A Slice Of Life is gestart als project van Guy Wilssens en Dirk Vreys. Guy speelde in een Brusselse band (Perverted By Language) maar had een aantal instrumentale songs klaar die minder bij het concept pasten. In de zoektocht naar de perfecte vocals kwam hij in contact met Dirk, gekend van the obsCURE, één van de beste The Cure-tributebands van dit moment. De samenwerking tussen de twee resulteerde al snel tot de eerste demosongs. De muziek van de tweekoppige band werd met open armen onthaald door kenners en internetradio’s en het duo besloot om een volledige band bij elkaar te zoeken om de songs live te spelen.

Lovende kritieken
Guy en Dirk zochten en vonden de overige bandleden verspreid over heel België. Het is hun gedeelde liefde voor muziek, waar in het repetitiekot tot in de vroege uurtjes aan songs wordt gesleuteld, die hen verbindt.

“Muziek maken is bij ieder van ons een passie. Als de hele groep samenkomt kan je ons vergelijken met een kind op de eerste schooldag die zijn beste vriend/vriendin terugziet na een lange vakantieperiode. Bij A Slice Of Life hebben wij maar één regel. We maken alleen muziek waar wij ons goed bij voelen. Daar zit het succes van A Slice of Life.”, zegt Guy Wilssens.

Deze zomer was de groep van Guy Wilssens (Belsele), Wim Kempenaers (Antwerpen), Nelson Da Silva (Antwerpen), François-Xavier Reimeringen (Brussel), Bart Vanmeerbeeck (Leuven) en Dirk Vreys (Oud-Turnhout) te zien in verschillende clubs en op W-Fest. De reacties na het optreden waren lovend.

Of het nu wakker worden, dansen, je klaarmaken om naar een donker feestje te gaan, wegdommelen of vrijen is dat je doet: A Slice Of Life brengt muziek dat in elk scenario kan passen. Een band waarvoor we graag vroeg naar de weide trokken, want we hoorden reeds hun net uitgebrachte plaat Restless waar we ondertussen nogal zot van zijn, maar hadden ze nooit eerder live gezien. Dat Dirk Vreys een stem heeft die vergeleken wordt met die van Robert Smith, wisten we reeds van bij optredens met zijn coverband The ObsCURE. Wat hij hier brengt, is nog meer dan dat. Zijn typische timbre blijft, maar A Slice Of Life brengt donker melancholische postpunk in een eigen alternatieve soundpack dat toch erg eighties klinkt. Het nummer Sorrow klinkt hartverscheurend schoon. Als Vreys aankondigt wellicht het enige Nederlandstalige nummer van het festivalweekend te spelen, weten we dat Liefde Is Oorlog er aan komt. Heerlijk, want het doet ons wat aan Aroma Di Amore denken, maar vooral: nog nooit eerder hoorden we iemand zo heerlijk het woord ‘pijn’ schreeuwen. A Slice Of Life? Voor ons mag het gerust wat meer zijn dan een sneetje! ", aldus muziekwebsite Luminous Dash.

Tip van de maand
De postpunkgroep kreeg dankzij de lancering van Restless positieve reacties van muziekportalen en magazines. Zo plaatste vi.be, het online portaal voor muziekliefhebbers, organisatoren, media en artiesten A Slice Of Life in de categorie ‘Tip van de maand’. Ook Peek-A-Boo-Magazine schreef een positieve recensie over de donkere, melancholische sounds van de band. De stem van Dirk Vreys werd vergeleken met de donkere stem van Andrew Eldritch, de melancholische stem van Robert Smith en het charisma van David Bowie, aldus Peek-A-Boo-Magazine.

De toekomst van A Slice Of Life ziet er positief uit. De band werkt aan nieuwe muziek en zijn voor het komende jaar geboekt door festivals in België en in het buitenland. Mooie vooruitzichten, maar de band heeft een nog duidelijker doel voor ogen.

We werken ondertussen aan een volgende plaat. Met deze plaat willen wij uitbreken buiten de scene en een bredere belangstelling opwekken. We geloven niet in hokjesdenken en zijn ervan overtuigd dat onze muziek voor alle muziekliefhebbers in de wereld is.

Het album van A Slice Of Life kan je via Spotify beluisteren: https://spoti.fi/2pPeA0K
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook: https://www.facebook.com/asliceoflifeband/

Voor meer informatie, demo’s of interviewaanvragen:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
0472 38 49 51
mailien@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme